Nadat ik de diagnose hersenkanker had gekregen, wilde ik dolgraag iets doen om deze ziekte aan te pakken. Toen de stichting STOPhersentumoren.nl op mijn pad kwam, begreep ik dat de beste manier was om geld in te zamelen voor onderzoek naar geneesmiddelen voor hersentumoren. 

Stichting STOPhersentumoren.nl
De stichting STOPhersentumoren.nl heeft zich ten doel gesteld om primaire hersentumoren en de gevolgen van deze ziekte onder de aandacht te brengen, alsmede onafhankelijk (internationaal) onderzoek en kennisoverdracht van primaire hersentumoren om te komen tot genezing van deze ziekte te ondersteunen. Hiertoe heeft deze stichting diverse activiteiten en acties opgestart. Voor meer informatie, klik op de button www.STOPhersentumoren.nl rechtsonder.

Eén van de eerste fundraising-acties die deze stichting organiseerde, was het steppen tegen kanker. Ronald en ik besloten hier aan mee te gaan doen.

Actie Steppen tegen kanker
Missie: Geld inzamelen voor de Stichting STOPhersentumoren.nl door met de step de Alpe d’Huez te beklimmen.
Resultaat: Financiering van specifieke hersentumoronderzoeken => 100% van het sponsorgeld wordt in onderzoek geïnvesteerd!
Doel: Een echt genezingspercentage voor hersenkanker.

Na onze succesvolle deelname aan dit stepevenement in 2010 en 2011 hebben we in 2012 zelfs deel uitgemaakt van het organisatiecomité. Hoewel met het steppen tegen kanker een substantieel bedrag bij elkaar was verzameld, werd voor 2013 toch besloten om het dichter bij huis te zoeken, om het aantal deelnemers te kunnen verhogen: de Bergentocht was geboren. In 2014 heb ik hier aan mee gedaan, maar voor mij was dit niet vergelijkbaar met de intense ervaringen op de Alp d'Huez.

Inmiddels worden er namens de stichting STOPhersentumoren.nl vele evenementen georganiseerd, dus misschien zit er iets voor jou bij! Voor meer informatie, klik op de button www.STOPhersentumoren.nl rechtsonder.

Steun de Bergentocht!

Volg ons via:

     

Stichting STOPhersentumoren.nl!

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord om door te gaan met het bekijken van deze website.