Lieve vrienden, familie, collega’s en bekenden,

De uitslag van de MRI was weer helemaal goed! Ook vergeleken met een jaar geleden ziet het plaatje er precies hetzelfde uit. De bezoekjes worden steeds korter, maar op mijn vraag of de kans inmiddels niet heel klein is dat er nog tumorcellen aanwezig zijn, gaf de neuro-oncologe als antwoord dat het risico niet zozeer in de overgebleven tumorcellen zit, maar in het defect in mijn DNA, waardoor deze tumor is ontstaan. Oftewel: de tumor is bestreden, maar de oorzaak niet. Tja, daar zit je dan met je DNA.

DNA-string 

Maar naast enkele cruciale defectjes, zit ook het reizen in mijn genen (en die heb ik blijkbaar doorgegeven): onze reis naar Maleisië was namelijk super! Hoewel we dagelijks een naar ons gevoel uitgebalanceerd programma samenstelden, hebben we achteraf gezien wel belachelijk veel gezien en gedaan. Degenen die mijn (mits de WIFI het toeliet, maar dat is inmiddels zelfs in het oudste regenwoud doorgedrongen) dagelijkse verslag op facebook hebben gevolgd, zullen dat waarschijnlijk beamen. Naar goed gebruik niet op facebook gepost, zijn de missers die zo’n reis wel zo enerverend maken:

De belangrijkste blunder was dat we er bij aankomst op het vliegveld van het eiland Langkawi om 21u achter kwamen dat de vlucht die ons naar Kuala Lumpur terug moest brengen voor de aansluitende retourvlucht naar huis (nou ja, naar Abu Dhabi en daarna Berlijn en Düsseldorf…) vanaf de luchthaven op het vaste land vertrok! Er was op dit tijdstip nog maar één loket geopend, maar daar was een andere toerist heel moeilijk aan het doen over een volgens haar verkeerd berekend tarief, waardoor wij een half uur (misschien was het minderJ) met samengeknepen billen en verhoogde hartslag moesten afwachten of we voor diezelfde avond nog een nieuwe vlucht konden boeken. Grote opluchting toen dat nog kon, ook al was het tarief bijna 10x zo hoog (het normale tarief was €9,- p.p. J), want we hadden er nog veel meer voor over gehad.

Een andere miskleun was onze wandeltocht bij de Robinson Waterfall bij de Cameron Highlands; nadat we al een flink eind over route 9 hadden gelopen (op goed geluk, want we wisten niet waar deze uit zou komen), waarbij we stoer over omgevallen boomstronken waren geklauterd en ons door een wirwar van takken hadden geworsteld, besloot moeder Natuur dat het hoog tijd was voor een onvervalste tropische regenbui! Ach, achteraf konden we er wel om lachen…

Maar dat alles valt in het niet bij de misser die ik op het drijvende restaurant in de jungle van Taman Negara beging: tijdens een potje regenwormen (ons favoriete tijdverdrijf tijdens het wachten), belandde één van de dobbelstenen ongelukkig op een andere dobbelsteen, waarop deze via de reling en de opstaande rand van het ponton de snel stromende rivier in stuiterde… ons vol ongeloof over zoveel pech achterlatend. Naast deze kleine rampen liggen verspreid over Maleisië en Abu Dhabi nog de volgende attributen (in volgorde van verliesmoment): een zwart Lotto-vest van Yannick, een grote foto van ons gezin op de Petronas Twin Tower (die anders toch nooit heel was aangekomen) en mijn favoriete roze sjaal! Bij terugkomst volgde nog een kleine tragedie: ik weet niet meer waar ik mijn portemonnee heb verstopt! Ook een DNA-afwijkingJ?

Maar het allerbelangrijkste nadeel van deze mooie reis is dat we nu helemaal de smaak te pakken hebben en we dus op zoek moeten naar (en sparen voorL) een volgende bestemming! Die verre reis met het gezin laat ik dus gewoon op m’n bucketlist staan!

Als afsluiter een mooi gedicht van Blair Waldorf:

Happiness keeps you sweet

Trials keep you strong

Sorrows keep you human

Failures keep you humble

Success keeps you glowing

Friends and family keep you going

Life is too ironic

It takes sadness to know what happiness is,

Noise to appreciate silence,

Absence to value presence,

and sickness to value health…

Don’t try to understand everything,

Because sometimes it is not meant to be understood,

But to be accepted

Destiny is a stupid thing

It is just a stupid excuse

To wait for something to happen

Instead of making it happen

 

Op naar de volgende mooie uitslag (op 11 januari 2016)!

Liefs van Marion.

 

 

 

Steun de Bergentocht!

Volg ons via:

     

Stichting STOPhersentumoren.nl!

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord om door te gaan met het bekijken van deze website.