Lieve vrienden, familie, collega’s en bekenden,

Het is gelukt! We hebben samen met nog 117 steppers de Alpe d’Huez beklommen!

Ronald was al in 1 uur en 53 minuten boven en ik deed het iets rustiger aan in 2 uur en 23 minuten. De snelste stepper deed er 1 uur en 19 minuten over en de langzaamste 5,5 uur, maar de GPS-volgers wisten dat natuurlijk al! We begonnen met regen, maar halverwege brak de zon door, helaas vergezeld door een flinke wind. Ik vond het een zware tocht (eigenlijk was de moed me al in de schoenen gezonken toen we donderdagavond met de auto de Alp opreden naar ons hotel), maar de aanmoedigingen van onze supersupporters gaven me vleugels (nou ja, bij wijze van spreken dan). Er waren namelijk 26 (!) supporters speciaal voor ons naar Alpe d’Huez gekomen, die ons, de meesten goed herkenbaar in oranje T-shirts met een foto van mij erop, bij elke bocht hebben toegejuicht! En zij hadden gelukkig ook blarenpleisters bij zich, die ik (natuurlijk bij bocht 13) dankbaar heb gebruikt! Bij de finish stroomden de tranen van geluk en uitputting over mijn wangen…

Belofte maakt schuld: na een uitgebreide massage ging Ronald de berg weer af (met de auto, per step is levensgevaarlijk!) om daarna een tweede keer omhoog te steppen. Nou, dat heeft hij geweten; volgens mij heeft hij nog nooit zo afgezien. Maar wat een ontlading bij de finish! ’s Avonds zijn we (net als de avond ervoor) met de hele supportersgroep in een restaurant neergestreken, waar het een gezellige bende werd. Tijdens het diner werden we flink in het zonnetje gezet en kregen zelfs een enorme kampioensbeker uitgereikt. Alle warmte en betrokkenheid heeft ons diep geraakt, niet alleen van de mensen ter plaatse, maar ook de lieve mailtjes, SMS-jes en persoonlijke gelukwensen vanuit het ‘thuisfront’. Wat een onvergetelijk en emotioneel evenement was dit zeg! En wat een saamhorigheid tussen de steppers onderling. RTV Utrecht kon er door een zieke helaas toch niet bij zijn, maar vrijwilliger Remco Janssens heeft mooie beelden geschoten. Voor zijn impressie zie:

. De komende dagen zullen we via onze website meer beeldmateriaal beschikbaar stellen: www.hogetoorn.net

De actie heeft een recordbedrag van €407.821,73 opgebracht, wat nog niet de eindstand is, want de teller blijft oplopen en staat nu al ver over de €420.000, waaraan ónze sponsors ruim €21.500,- hebben bijgedragen! Allemaal onderzoeksgeld voor de kankerbestrijdingstichting STOPhersentumoren.nl. Sponsors en donateurs enorm bedankt!

Voor ons is het nu wel even afkicken geblazen, maar als mijn hersentumor het toestaat, zijn we er volgend jaar weer bij!

Liefs van stepmom Marion.

‘Today is a gift, that’s why they call it the present’

 

 

   Kijk voor meer informatie op onze website: www.hogetoorn.net

 

Steun de Bergentocht!

Volg ons via:

     

Stichting STOPhersentumoren.nl!

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord om door te gaan met het bekijken van deze website.