16 oktober 2009

Lieve familie, vrienden, collega’s en bekenden,

Wat vliegt de tijd! Vandaag was het al weer tijd voor mijn 3-maandelijkse MRI-scan. Een impressie van mijn ochtend: opstaan, ontbijten, Leslie naar de kinderopvang, Yannick naar school, samen met Ronald naar het AMC Utrecht, nog geen minuut wachten in de wachtkamer, infuus aanbrengen (in één keer goed: applaus!), op het smalle MRI-bedje gaan liggen, met vastgeklemd hoofd en hoofdtelefoon (radio 538) het MRI-apparaat in, doodstil liggen terwijl de MRI met harde klop- en stampgeluiden scans maakt van steeds weer een volgend schijfje van mijn hersenen, contrastvloeistof inspuiten, kriebelhoest onderdrukken, nog meer klopgeluiden, stilte, uit het apparaat, hoofd bevrijden, infuus uit, klaar! Met knikkende knietjes en klotsende oksels de uitslag afwachten: pfffff… gelukkig: geen verandering te zien tussen deze scan en de vorige… Doodmoe van de spanning weer naar huis. Drie maanden rust voor de volgende MRI.

Hoe langer het goed gaat, hoe moeilijker ik kan te geloven dat mijn levensverwachting in de medische literatuur wordt uitgedrukt in maanden. Hoewel ik me de boosheid van zijn patiënten goed kan voorstellen, zou ik er veel voor over hebben als achteraf zou blijken dat mijn artsen net als die dr. Jansen-Steur uit Enschede die laatst in het nieuws was, een verkeerde diagnose hebben gesteld. Dat is in mijn geval hoogst onwaarschijnlijk, maar ik ben mijn leven meer dan ooit gaan waarderen. Het helpt natuurlijk ook wel dat we tegenwoordig om de haverklap leuke uitjes en vakanties plannen J.

Zo stuurde ik mijn vorige mail vlak voordat we met vakantie naar Italië zouden gaan. Het was een heerlijk relaxte, zonnige vakantie. Dat luxe-kamperen in een stacaravan is ons erg goed bevallen! Het belangrijkste verschil met een all inclusive hotel is dat het bij zo’n hotel vrijwel de hele dag om eten draait en dat is wel lekker, maar niet zo gezond. Nu zijn we om de dag uit eten gegaan en de andere dag hebben we gezellig op onze ‘veranda’ gegeten (BBQ, pasta of nasi). Het grootste nadeel van de streek rond Venetië is dat het er wemelt van de muggen (daar waren we al voor gewaarschuwd, maar ja, ook dan kun je er weinig aan veranderen)! Vreemd genoeg ben ik de enige in ons gezin die daar van die dikke en bij tijd en wijlen hinderlijk jeukende bulten aan overhoud L.

Ook nu hebben we weer een vakantie in het vooruitzicht: Morgenochtend vroeg vertrekken we voor een korte trip naar Engeland. Ik ben benieuwd of de weergoden ons dan weer zo goed gezind zullen zijn! We zijn op alles voorbereid, dat scheelt… We hebben de boot van 10.00u geboekt van Dunkerque (Duinkerken op z’n ‘Ollands) naar Dover, dus we moeten vroeg op! En dan maar hopen dat ik mijn maaginhoud gedurende de 2 uur durende overtocht binnen weet te houden (mijn maag en boten zijn niet zo’n beste combinatie). Vanuit Calais rijden we met een auto vol appelmoes en hagelslag naar Chester, om mijn nicht Ambria en haar gezin te bezoeken, waarna we via de Cotswolds, Cambridge en Leeds Castle weer terug rijden naar Dover. We verheugen ons er enorm op!

De stichting STOPhersentumoren.nl heeft de gratis website gewonnen!! Heel hartelijk bedankt voor het stemmen op deze site! Bij het 3M-fonds (à € 50.000) zijn ze echter naar de 4e plaats gezakt, dus hier kunnen ze nog veel stemmen gebruiken (je kunt nog tot 1 november stemmen met alle email adressen die je hebt)! Daarom hierbij nog een keer de link naar de site waar je kunt stemmen: solutions.3mnederland.nl.

Omdat we ons niet willen neerleggen bij mijn lot en willen dat er meer onderzoek wordt gedaan naar de behandeling van hersentumoren, hebben we besloten om met de stichting STOPhersentumoren.nl de Alpe d’Huez op te gaan steppen! Jeweetwel, met zo’n autoped. Weliswaar hebben ze daar tegenwoordig hele geavanceerde modellen van, maar je staat nog steeds met één been op een plankje en met het andere op de grond. Nu kent Ronald de eigenaar van de plaatselijke rijwielhandel BikeTotaal vrij goed en die was zo onder de indruk van onze strijdlust, dat hij ons met één Kickbike-step heeft gesponsord. Wim Hermans heeft toegezegd om met zijn bedrijf Apollo21 de andere step voor z’n rekening te nemen, dus het belangrijkste materiaal is geregeld! Nogmaals bedankt, Harry en Wim! Afgelopen zaterdag hebben we de steps opgehaald en zondag hebben we tijdens de allereerste gezamenlijke training van Steppen tegen Kanker onze allereerste ‘berg’ beklommen. Nu is de Amerongse berg met een stijgingspercentage van 4% niet bepaald te vergelijken met de Alpe d’Huez (max. 12%), maar daarmee realiseerden we ons destemeer dat er nog véél geoefend moet worden! Maar we hebben er zin in en gaan ervoor!

Het beklimmen van die hoge berg is echter maar één deel van het verhaal; Er moet geld opgehaald worden! Via deze weg willen we daarom aan alle lezers van deze mail vragen of zij ons hierbij willen helpen. Je kunt natuurlijk zelf een bedrag sponsoren, maar je vrienden, collegae, werkgever, klanten of leveranciers zijn misschien ook wel bereid om iets bij te dragen aan dit goede doel. Het hoeven geen grote bedragen te zijn, want vele kleine bedragen maken immers ook een groot bedrag! De sponsoring kan heel eenvoudig via de link http://www.steppentegenkanker.nl/steppers_2 (direct boter bij de vis per IDEAL, automatische incasso of bankoverschrijving). De stichting STOPhersentumoren.nl heeft het ANBI-keurmerk, waardoor bedrijven gebruik kunnen maken van de giftenaftrek van de belasting. Het is ook nog mogelijk om hoofdsponsor te worden! We hebben flyers beschikbaar waarin de actie en de sponsorpakketten worden beschreven. Helpt het mij niet meer, dan misschien wel jou of je (klein)kinderen! De tumor is mij tenslotte ook zomaar overkomen: ‘It could happen to you too’.

Als je geraakt bent door dit avontuur en ook iets bijzonders wilt doen voor de genezing van hersentumoren, STEP DAN MEE!!! Je kunt je opgeven via bovengenoemde website.

Liefs van Marion.

Steun de Bergentocht!

Volg ons via:

     

Stichting STOPhersentumoren.nl!

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord om door te gaan met het bekijken van deze website.