Lieve vrienden, familie, collega’s en bekenden,

En toen waren er weer 4 maanden om… Je zou zeggen dat ik na 40 MRI-scans nu wel zou weten waar ik op moet letten, maar nadat de verpleegkundige het infuus had aangelegd, zag ze de lovertjes op mijn T-shirt. Een handscanner wees uit dat deze inderdaad van metaal waren gemaakt, waardoor ik me met infuus en al uit mijn dikke trui en T-shirt moest zien te wurmen om vervolgens in een dun operatiehemd op de koude MRI-tafel te gaan liggenL. Om te voorkomen dat de MRI-scan zou mislukken door een bibberende patiënt, kreeg ik m’n trui over me heen gedrapeerd. Zag er vast heel charmant uitJ.

Ach ja, dat maakt allemaal niets meer uit als je vervolgens weer te horen krijgt dat de MRI-scan toch gelukt is en er bovendien op te zien is dat er niets is veranderd in de grijze massa in je hoofd! Tsjakka! We kunnen weer gewoon verder met ons fijne leven.
De laatste dagen merkte ik wel dat ik door de afwijkende uitslag van eerder dit jaar minder onbevangen naar deze MRI-scan toeleefde. De realiteit dat je zo maar ineens de melding kunt krijgen dat het níet goed is en het besef van de consequenties die zo’n uitslag kan hebben, heeft het in de afgelopen 8 jaar opgebouwde vertrouwen toch wel behoorlijk ondermijnd.

Maar het is zeker niet zo dat ik daar de afgelopen 4 maanden mijn plezier door heb laten bederven…
Onze rondreis door Cuba was erg mooi, bijzonder interessant en door de leuke groep ook heel gezellig. Cuba is echt een tropisch eiland met prachtige witte stranden, ongerepte oerwouden en steden die ooit ook heel mooi waren. Helaas blijken de Cubanen niet zo bedreven in het onderhouden van gebouwen, of (en dat is waarschijnlijker) heeft renovatie geen prioriteit bij de familie Castro, waardoor veel gebouwen er erbarmelijk uitzien. In onderhoud van oude auto’s blinken de Cubanen echter letterlijk en figuurlijk wel uit, want de bekende oude Amerikaanse auto’s domineren nog altijd het straatbeeld. Maar als je goed kijkt, ziet alles er alleen wel iets anders uit dan in ‘the old days’: de originele motor heeft plaatsgemaakt voor een Aziatisch exemplaar, er zitten minstens 3 lagen lak over de carrosserie en in sommige exemplaren is zelfs een soort airco ingebouwd. Dankzij de meereizende lokale gids kwamen we ook veel te weten over de politiek in Cuba. Hoewel het communisme in de huidige wereldeconomie naar mijn bescheiden mening niet houdbaar is, zitten er wel mooie kanten aan: het bevordert de gemeenschapszin in plaats van het individualisme en er is geen onderscheid tussen arm en rijk. Helaas stimuleert een systeem van alles samen delen niet de ondernemingszin en wordt hard werken niet beloond, terwijl de mens van nature toch liever lui dan moe blijkt te zijn. Toch zijn de Cubanen een uitbundig volk dat met volle teugen geniet van muziek, dans, sigaren en (niet te vergeten) drank! De dagelijkse kost is helaas niet iets om over naar huis te schrijven (tenzij je heel erg van bonen en rijst houdt
J). Enkele foto’s om een indruk te geven van deze mooie reis:

Maar ook buiten de vakantie hadden we de afgelopen tijd genoeg leuke dingen om van te genieten: zo waren de ouders van Ronald 50 jaar getrouwd, zijn mijn ouders beide 75 jaar geworden en is mijn zusje met een hele fijne man getrouwd. Daarnaast prijs ik me gelukkig met een lieve begripvolle man, die tevens als mijn (woest aantrekkelijke) externe geheugen fungeert, en twee fantastische kinderen. Ze zijn niet alleen vrolijk en gezellig, maar doen ook goed hun best op school: Leslie nu in groep 7 van de basisschool en Yannick als brugpieper op een tweetalig VWO, waar hij dagelijks zonder morren 9 km naar heen en weer fietst en ook nog eens prachtige cijfers haalt. Kortom, ik heb veel om voor te leven en daar ga ik dus graag nog even mee door...

Cancer is just a reminder that life is really precious
So many people lose focus on what life is really all about
Everyone needs to rid themselves the drama and enjoy every day you wake up

Veel liefs van Marion.

 

Steun de Bergentocht!

Volg ons via:

     

Stichting STOPhersentumoren.nl!

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord om door te gaan met het bekijken van deze website.