Vandaag had ik wederom een goede uitslag van mijn MRI-scan😃!
 
Omdat het inmiddels ruim 15 jaar geleden is dat de tumor is verwijderd, hebben ze het bewaarde weefsel nu opnieuw bekeken. Dat blijkt unmethylated te zijn, wat ongunstig is, maar wel een zogenaamde IDH-mutatie te hebben, die wel heel gunstig is voor de overlevingstermijn. Dit is pas heel recent ontdekt en heeft ertoe geleid dat ze dit type tumor niet langer een glioblastoom multiforme (GBM) noemen, maar een astrocytoom graad 4. Ook vertelde mijn neuro-oncologe dat er momenteel een medicijn is dat goed werkt tegen dit type tumor. Dit moet nog wel worden goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau. Mocht de tumor dus alsnog terugkeren, dan is er waarschijnlijk een nieuw medicijn beschikbaar. Kortom: goed nieuws!😃
 
Het afgelopen jaar heb ik gelukkig ook geen uitval meer gehad, maar ik vind mezelf tegenwoordig wel erg onhandig (en Ronald vindt dat ook...). Dokter (tegenwoordig professor) Seute gaf aan dat zij verwacht dat de aansturing van bijvoorbeeld loopbewegingen nu alsnog negatief wordt beïnvloed door de (behandeling van de) hersentumor. Vooral als ik me niet goed concentreer op de beweging zou dit mis kunnen gaan. 
 
Zie hieronder een foto van het scherm van dokter Seute met links de scan van 22 februari en rechts die van vandaag (23 augustus):
 
   
Let op: links en rechts zijn hier omgedraaid: mijn tumor zit rechtsboven.
 

Steun de Bergentocht!

Volg ons via:

     

Stichting STOPhersentumoren.nl!

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord om door te gaan met het bekijken van deze website.