Lieve familie, vrienden, collega’s en kennissen,

Na een pittige lange steptraining door Houten vanmorgen, was het vanmiddag alweer tijd om een kijkje te nemen in mijn hersenpan, om te controleren of de tumor zich rustig houdt en er geen nieuwe tumoren zijn ontstaan. Korte tijd later zaten Ronald en ik samen tegenover neuro-oncologe Dr. Tatjana Seute, waarvan ik vorige week nog - als lid van de klankbordgroep Neuro-oncologie - de oratie over haar leerstoel ‘Samenwerking voor en met patiënten met een neuro-oncologische aandoening’ mocht bijwonen: een hele bijzondere ervaring!
Ook na ruim 15 jaar en bijna 50 MRI’s blijft de uitslag na de scan toch altijd wel een spannend moment. Gelukkig vertelde ze, na een korte terugblik op het event van vorige week, zonder dralen dat de MRI er weer goed uit zag. Omdat het heel bijzonder is dat ik met een glioblastoom multiforme, met een mediane overleving van zo’n 13 maanden, nog steeds niet dood ben, heeft Tatjana gevraagd of ze het bewaarde tumorweefsel opnieuw mogen onderzoeken op bepaalde kenmerken. Hoewel de uitkomst niets verandert aan mijn situatie, heb ik hier uiteraard mee ingestemd.

Een half jaar geleden heb ik aangekondigd dat Ronald en ik (als enige per step) mee gaan doen aan Alpe d’HuZes. We moeten hiervoor €2500 aan sponsorgeld voor onderzoek naar kanker aanbrengen en hoewel vele van jullie mij al hebben gesponsord, loopt Ronald nog wat achter! Net als ik vindt hij het lastig om te ‘bedelen’, dus doe ik het hier voor hem😊 (nou ja, eigenlijk voor de genezing van kanker natuurlijk!): Pagina Ronald Alpe-d'Huzes. Ik vind het superfijn dat Ronald zich heeft aangesloten om samen met mij en mijn Jumbo-collega’s nog een keer naar de top te gaan!

Zoals de meesten van jullie inmiddels weten, proberen Ronald en ik sinds de hersentumor-diagnose zoveel mogelijk uit het leven te halen (daarvoor hoef je trouwens geen kanker te krijgen). In ons geval genieten wij vooral van vakanties met ons gezin. Na onze fantastische ervaringen in Namibië in 2017 hebben we daarom voor de komende zomer een self-drive rondreis door Botswana geboekt! Daar hebben we echt heel veel zin in! #plukdedag.

Maar eerst nog een paar maandjes hard trainen om straks samen weer op die top van die berg te kunnen staan!

Liefs van Marion

 

Steun de Bergentocht!

Volg ons via:

     

Stichting STOPhersentumoren.nl!

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord om door te gaan met het bekijken van deze website.