Lieve vrienden, familie, collega's en bekenden,

De MRI-scan van vandaag was extra emotioneel voor mij, omdat het deze maand 10 jaar geleden is dat de hersentumor werd ontdekt. Gelukkig is er weer geen waarneembare verandering tussen de scan die vandaag van mijn hersenen is gemaakt en die van een paar maanden na de operatie, zo'n 9,5 jaar geleden. Zelfs het kleine witte plekje dat er vorig jaar ineens bij was gekomen is nu niet meer te zien! Als ik dit toch eens 10 jaar geleden had geweten!

Vanwege dit 10-jarig jubileum had ik, vooruitlopend op een goede uitslag, een bloemetje meegenomen voor mijn neuro-oncologe, dokter Seute, omdat ze me al die jaren zo goed heeft begeleid. We hebben afgesproken dat ze dat in ieder geval de komende 10 jaar blijft doen! Echter, na 10 jaar, 40 MRI-scans en 44 updates begin ik inmiddels meer op te zien tegen het schrijven van de update dan tegen de MRI-scan. Het is dat ik steeds zulke lieve en enthousiaste reacties krijg op mijn schrijfsels, anders was ik er al eerder mee gestopt. Alsmaar over jezelf schrijven begint namelijk zelfs mij te vervelen en om te voorkomen dat dat gevoel ook bij de ontvangers ontstaat (hoewel de 'delete'-knop niet voor niets is uitgevondenJ) heb ik besloten dat ik voldoende aandacht voor mezelf heb gevraagd en dat het na 10 jaar tijd is om te stoppen met het zo breed en uitgebreid wereldkundig maken van mijn MRI-uitslagen.

Ik ben namelijk van plan om er nog pakweg 40 jaar aan vast te plakken, waarin ik graag nog veel mooie momenten met m'n gezin ga beleven, zoals afgelopen zomer tijdens de rondreis door Namibië. We hebben enorm genoten van de diversiteit aan prachtige landschappen (de één nog ongerepter dan de andere), hebben ons vergaapt aan veel bijzondere wilde dieren, op een quad door de woestijnduinen gereden en er op een board vanaf gegleden. Daarnaast hebben we gemerkt dat we behoorlijk stressbestendig zijn, toen op de luchthaven in Windhoek bleek dat we onze terugvlucht hadden gemist omdat deze (vanwege een ruzie tussen Qatar en Saoedi Arabië) was vervroegd, waardoor we pas 2 dagen later terug konden vliegen. Nadat we alle benodigde zaken hadden geregeld en afspraken hadden afgezegd, hebben we zelfs één van de meest relaxte dagen van de vakantie gehad. Ik was nog wel even bang dat ik met m'n af en toe wat verwarde hoofd misschien een mail over de vluchtwijziging had gemist, maar uit de vorige week ontvangen financiële tegemoetkoming en de bloemen van het boekingsbureau af te leiden, was dat gelukkig niet het geval! Een kleine foto-impressie:

Ik wil alle lieve mensen heel erg bedanken voor het meeleven en de vele lieve reacties die ik na elke update-mail heb mogen ontvangen!

Turn your face to the sun and the shadows fall behind you ~ Maori Proverb

Liefs, Marion.

Steun de Bergentocht!

Volg ons via:

     

Stichting STOPhersentumoren.nl!

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord om door te gaan met het bekijken van deze website.