Lieve vrienden, familie en collega’s,

Even een kort verslag van ons stepavontuur op de Alpe d’Huez: het was een enerverend en emotioneel weekend!
Uiteraard hebben alle steppers en het estafetteteam van Team Hogetoorn de top van de berg gehaald! Ikzelf heb mijn tijd van vorig jaar (2u23m) met ongeveer een kwartier verbeterd en was bovendien de eerste vrouw die over de finish kwam! Maar ook Maurice Zandvliet, Jan Vedelaar, Anneke Stam en mijn tante Jeanne van Steenbergen (68 jaar) hebben de tocht volbracht. We mogen best trots zijn op onszelf, niet in de laatste plaats omdat (de sponsors van) team Hogetoorn maar liefst ruim € 32.000 hebben opgebracht!

Toch was het niet het steppen dat ons het meest heeft bezig gehouden: na het uitzetten van de wekker op zaterdagochtend (5.30u) kreeg onze vriendin en mede-stepper Adriënne namelijk acute hartritmeproblemen, waardoor ze buiten bewustzijn raakte! De schreeuw om hulp van haar man zal ik niet snel vergeten. Gelukkig waren er twee zeer ervaren EHBO’ers aanwezig (Nico en Jeanne), die haar via hartmassage weer tot leven konden wekken. Omdat het al snel beter leek te gaan, werd door de aanwezige steppers besloten om toch mee te gaan steppen. Helaas ging het ’s middags weer mis en is ze (met haar man) per ambulance naar het ziekenhuis van Grenoble gebracht. Inmiddels is haar situatie stabiel en hopen we dat ze eind deze week weer in Nederland terug zullen zijn.

Zo hebben we weer eens van heel dichtbij ervaren hoe dun het draadje tussen leven en dood kan zijn! Juist daarom is het erg mooi dat er namens de steppers weer een mooie cheque van ruim €300.000,- aan de stichting STOPhersentumoren kon worden overhandigd, waarmee 3 veelbelovende door de stichting geselecteerde onderzoeksvoorstellen kunnen worden uitgevoerd. En zou het niet mooi zijn als de farmaceutische industrie de uitkomsten van deze onderzoeken zou omzetten in medicijnen waarmee de overlevingskans van hersentumorpatiënten wordt vergroot?

Lieve stepgroeten van Marion.

PS. Om te laten zien dat er ook genietmomenten waren, volgt hieronder een kleine foto-impressie:

Steun de Bergentocht!

Volg ons via:

     

Stichting STOPhersentumoren.nl!

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord om door te gaan met het bekijken van deze website.