Lieve vrienden, familie en collega’s,

Jawel, ik heb wederom goed nieuws: de tumor houdt zich nog steeds rustig! Desondanks ben ik op zo'n dag toch altijd verdrietig door het besef dat het binnen nu en een paar jaar waarschijnlijk een andere uitslag zal zijn... Vandaag benadrukte de neuro-oncologe nog eens, dat uit de meest recente cijfers van het UMC Utrecht blijkt dat met de sinds 2006 gebruikte chemotherapie 1 op de 10 patiënten de 5 jaar haalt (en 9 dus niet). Dat klinkt wel een stuk aangenamer dan de 13 maanden die ten tijde van de diagnose (bijna 4 jaar geleden) de levensverwachting waren, maar hoe moet je nu omgaan met dergelijke informatie? Durf ik erin te geloven dat het nog járen goed zal gaan, zoals een paranormaal begaafde buurman heeft doorgekregen? Het is lastig om aan de ene kant met zo’n kort toekomstperspectief te leven en aan de andere kant steeds maar uitstel van executie te krijgen (alwéér je mogelijk laatste kerst/verjaardag/zomervakantie), maar het feit dat ik al een voorboeking heb gemaakt voor de wintersport van 2013 illustreert dat het me vooralsnog best aardig lukt :)!

Ondanks dat ik momenteel ogenschijnlijk fluitend door het leven ga, is mijn meest hartgrondige wens dat er een geneesmiddel komt tegen deze verschrikkelijke kankersoort! Ik twijfel er niet aan dat dit geneesmiddel er ooit komt, maar gezien het beperkte budget dat voor hersenkanker wordt vrijgemaakt, gaat dat nog heel erg lang duren. Het voelt goed om door middel van het door de Stichting STOPhersentumoren geïnitieerde Steppen tegen kanker een bijdrage te kunnen leveren om dit proces toch een beetje te versnellen. Zoals één van onze sponsoren treffend Wim Sonneveld aanhaalde: ‘Geld doet wonderen, vooral als het een hoop is’.

voorgevel chalet 'il fera beau demain' 
 

Overmorgen vertrekken we al richting Alpe d’Huez! Team Hogetoorn is er klaar voor: de accommodatie (met de veelzeggende naam ‘Il fera beau demain’) is geregeld (en hoe! zie foto’s hierboven), de voor het estafette-team geleende step staat klaar, de opvang van de kinderen is georganiseerd en het opgehaalde sponsorgeld is nu al ruim voldoende om in het startgeld van ons uitgebreide team Hogetoorn te voorzien! Team Hogetoorn bestaat inmiddels uit: Maurice en Adriënne van Bogget, Paul van Rijn, Anne-Marie van der Spek, Bianca van Drie, Ronald Hogetoorn, Anneke Stam, Jeanne van Steenbergen, Jan Vedelaar, Maurice Zandvliet en ondergetekende. De eerste 5 uit dit illustere gezelschap zullen in estafette steppen en de laatste 5 zullen de 21 bochten in hun eentje proberen te bedwingen. De oplettende lezer zal opmerken dat er dan nog één overblijft; helaas is de afgelopen weken gebleken dat de pater familias (Ronald) vanwege een hardnekkige blessure in de vorm van een ‘frozen shoulder’ een stepje terug heeft moeten doen. We hopen dat hij liefdevol zal worden opgenomen in het estafette-team.  

Het is ongelofelijk, maar mede dankzij de sponsorwervende inspanningen van onze teamleden, met een eervolle vermelding voor Maurice Zandvliet (€8275,-), hebben we gezamenlijk het enorme bedrag van ruim € 32.000 opgehaald! Een groot applaus voor alle sponsoren van de leden van Team Hogetoorn!

 Lieve stepgroeten van Marion.

 Kijk voor meer informatie op onze website: www.hogetoorn.net

 

Steun de Bergentocht!

Volg ons via:

     

Stichting STOPhersentumoren.nl!

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord om door te gaan met het bekijken van deze website.