Lieve lezers,

Vandaag (14 juli) om 8u lag ik weer met een infuus in mijn arm in een MRI-apparaat. Voor mijn gevoel duurde de scan een stuk langer dan normaal en dat bleek achteraf ook zo te zijn: een deel moest over, omdat het systeem de beelden 'naar binnen vouwde', doordat ik waarschijnlijk tussen twee scans iets had bewogen. Het systeem is dan blijkbaar z'n herkenningspunten kwijt en weet niet goed hoe de beelden te plaatsen. Na zoveel scans toch weer iets nieuws meegemaakt! Buiten het feit dat alles en iedereen letterlijk en daarmee vaak ook figuurlijk wat afstandelijker is door de maatregelen om de verspreiding van het Corona-virus te voorkomen natuurlijk. 

Toch was het online consult via Webex met mijn neuro-oncologe Tatjana Seute juist een stukje persoonlijker. Dat klinkt misschien vreemd en het heeft waarschijnlijk ook te maken met het feit dat we elkaar nu ook regelmatig treffen in de Klankbordgroep Neuro-oncologie die het UMC inmiddels 1,5 jaar geleden heeft opgestart, maar ik heb voor het eerst ook naar haar vakantieplannen gevraagd. Gelukkig was de uitslag goed, anders was het wel een hele bijzondere online situatie geweest. 

Hoewel de tumor gelukkig rustig was, heeft het eerdergenoemde Corona-virus onze vakantieplannen voor een rondreis door Colombia, waar ik veel tijd in heb gestoken wél vakkundig om zeep geholpen! Nu ben ik weer veel tijd kwijt om de reeds betaalde binnenlandse vluchten terug te krijgen (want met een voucher met een geldigheid tot 30 juni 2021 schieten we niet zoveel op). Wij gaan volgende week nu een weekje naar de Eifel; jay!

Een ander onderwerp waar ik het afgelopen half jaar nogal druk mee ben geweest is het verlengen van mijn rijbewijs... Die verliep op 1 april, dus volgens de geldende richtlijnen heb ik ruim 4 maanden van tevoren, namelijk op 25 november 2019 een gezondheidsverklaring ingediend bij het CBR (á € 37,80). Daarin moet je aanvinken welke medische problemen je hebt (gehad). Vervolgens beoordeelt het CBR of er reden is voor een gezondheidsonderzoek. Geen idee waarom het zo lang moet duren om op basis van het vinkje hersentumor te concluderen dat je moet worden beoordeeld door een neuroloog. Als ze slim zijn koppelen ze dat meteen terug als je het vinkje aankruist. Vervolgens moet je beoordeeld worden, waarna het CBR nog moet beslissen of en voor hoe lang het rijbewijs verlengd mag worden. Waarna je het rijbewijs dus nog moet aanvragen. Vandaar dat ik begin februari toch wat ongeduldig werd dat ik nog niet was doorverwezen voor een beoordeling. Drie telefoontjes met het CBR verder was ik enkele illusies armer maar nog geen steek verder. Aangezien bij de pakken neerzitten niet in mijn aard zit, heb ik heb vervolgens niet alleen de rechtsbijstandverzekering ingeschakeld, maar ook een klacht ingediend bij de Nationale Ombudsman (en voor de zekerheid bekeken welke van mijn collega's in Houten woonachtig zijn om eventueel een carpool-pooltje te kunnen maken). 

De rechtsbijstandverzekering reageerde met een uiterst teleurstellend telefoontje dat ze geen zaken met overheidsinstanties doen, maar 2 weken voor het verlopen van het rijbewijs werd ik naar aanleiding van de klacht bij de ombudsman gebeld door een klachtbehandelaar van het CBR, waarna ik nog de volgende dag een verwijsbrief naar een onafhankelijke neuroloog kreeg. Die bleek gelukkig bereid om mij, ondanks de corona-maatregelen, al 2 dagen later te onderzoeken (nou ja, onderzoeken, ik moest mijn armen naar voren uitsteken en met m'n ogen dicht met m'n rechter wijsvinger mijn linker middelvinger aanraken en vervolgens met mijn handen wapperen) en heeft me voor 10 jaar goedgekeurd (á € 76,-), enkele dagen later gevolgd door een verkeersboete voor 3 km te hard in de bebouwde kom van Soest á €116 😭 (ik was een beetje laat door een opgebroken straat). De uitslag zou hij dezelfde dag nog digitaal verwerken. Toen ik dat de volgende dag aan het CBR meldde, stond er nog niets in het systeem. Contact opgenomen met de neuroloog: het was niet gelukt in het systeem van het CBR, dus hij had de uitslag op de post gedaan. Tien dagen voor het aflopen van het rijbewijs was die gelukkig ontvangen bij het CBR, maar toen moest de keuringsarts van het CBR mijn rijbevoegdheid nog bevestigen!

Dankzij de klachtbehandelaar werd dit dezelfde dag nog opgepakt. Nu moest ik alleen nog naar het vanwege Corona beperkt geopende Gemeentehuis van Houten om het rijbewijs aan te vragen ("ja, het is dringend"): afspraak gemaakt voor woensdag 25 maart (just-in-time ivm verwerkingstijd van 5 werkdagen). Daar bleek de pasfoto die ik had meegenomen echter niet te voldoen aan de nieuwe richtlijnen. De fotowinkel in Houten bleek gesloten en het alternatief bij de Copyservice in de fietsenwinkel was op woensdag dicht😰. Via Google en bij een particuliere fotografe uitgekomen, waar ik echter pas om 12u terecht kon, terwijl het Gemeentehuis om 13u zou sluiten. Maar...pasfoto gemaakt (met licht gestreste blik in de ogen) en rijbewijs nog vóór 13u aangevraagd (á € 40,65) (dank aan vriendelijke dame bij het gemeentehuis)😅.

Dus ik stond woensdagmorgen 1 april (voor de zekerheid op de fiets, want is het tot of tot en met?) bij het gemeentehuis: "Sorry mevrouw, sinds gistermiddag hebben we systeemproblemen, dus ophalen van uw rijbewijs is niet mogelijk!"😭 Weer thuis kreeg ik gelukkig een telefoontje dat het systeem weer werkte, dus ik had de afgelopen weken nog naar mijn werk mogen rijden, als Corona daar niet tussen was gekomen!😇

Niet veel later werd er vanwege Corona-problemen een algemene verlenging van verlopen rijbewijzen afgekondigd...

Verder niet zoveel nieuws, beetje saai wel als je niet zoveel mag ondernemen...

Liefs, Marion.

 

Steun de Bergentocht!

Volg ons via:

     

Stichting STOPhersentumoren.nl!

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord om door te gaan met het bekijken van deze website.