Lieve vrienden, familie, collega’s en bekenden,

 

Veel efficiënter kon het vanmorgen niet gaan: nadat ik zoonlief, die als brugpieper al vrij is en anders alleen maar zit te gamen, bij z’n vriendje had afgezet, ben ik doorgereden naar het UMC, waar ik snel een parkeerplekje vond (dat is wel eens anders…). Vrijwel direct na aanmelding bij de afdeling radiologie werd ik opgeroepen voor de MRI en omdat ik geen metalen om het lijf had (al doende leert men…) en de vragenlijst van tevoren met allemaal ‘nee-tjes’ had ingevuld, mocht ik direct doorlopen naar de stoel voor het plaatsen van het infuus. Ondanks dat ik blijkbaar een heel bijzondere aderstructuur heb met 3 vertakkingen, wist de verpleegkundige de juiste aan te prikken. Niet lang daarna werd ik in het MRI-apparaat geïnstalleerd, met oordopjes, een groen haarnetje, een kussen onder de benen, een alarmknopje en een koptelefoon met voorkeurszender 538. Een dik half uur later kon het infuus weer worden verwijderd en heb ik met koffie en gebak een voorschot genomen op een goede uitslag. Toen deze op waren, was Ronald gearriveerd en samen gingen we door naar mijn neuro-oncoloog, dokter Seute. OK, hier hebben we even gewacht, maar toen we aan de beurt waren zei ze al snel dat alles weer goed was, dus was alles weer goed…

Vervolgens aan de balie meteen een afspraak voor over 4 maanden gemaakt: woensdag 8 november. Dan moet het nog efficiënter gaan, want de MRI staat om 11:30u en de uitslag om 12:30uJ en hopelijk ook weer effectief… want efficiency is leuk, maar het belangrijkste is dat de inspanningen ook effectief zijn! Wat een geluk dat de standaard behandeling van GBM4-hersentumoren in mijn geval zo goed is aangeslagen! Bizar dat ik tot de 0,3% survivors van dit tumortype behoor. In dat kader is onderstaande afbeelding wel heel letterlijk:

 

Ook mijn werk op de afdeling Supply Chain Development & Performance van Jumbo draait meestal om efficiency (en dan met name cost-efficiency), maar soms worden die principes even over boord gegooid omdat er in een nieuwe formule moet worden geïnvesteerd. Zo heb ik voor de nieuwe Foodmarkt City formule een snelle logistieke stroom opgezet om ervoor te zorgen dat de ultra verse artikelen die op dag A worden geproduceerd op dag B in de winkels liggen. Heel effectief qua versheid, maar, zeker in de beginfase, minder efficiënt qua proces en zeker niet kostenefficiënt. Dat is voor de meeste logistiekelingen wel even slikken, maar ik ben er bijzonder trots op dat ik met mijn 14-urige werkweek dit project heb kunnen draaien! Dat is eigenlijk niet helemaal waar, want met name rond de implementatie zat ik vele uurtjes thuis te werken, waarbij de effectiviteit overigens duidelijk afneemt als er 2 kinderen al dan niet met vriendjes of vriendinnetjes rondlopen en je ook nog het huishouden moet managen. Voor mij wel weer een overwinning dat ik deze fase zonder grote migraineaanvallen heb overleefd. Voorzichtig komt er toch weer een beetje van de ambitie terug.

 

Maar voordat ik me weer op een nieuw uitdagend project ga storten, gaan we over 2 weken eerst met een 4-wheel-drive Toyota de woestijnen, volken en wildparken van Namibië verkennen! Niet efficiënt en weinig effectief, maar wel veel plezier en verwondering!

 

Simplicity is the soul of Efficiency

 

Liefs van Marion.

www.hogetoorn.net

Steun de Bergentocht!

Volg ons via:

     

Stichting STOPhersentumoren.nl!

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord om door te gaan met het bekijken van deze website.